Új Magyarország Agrárfejlesztési Hitelprogram

A már régebb óta működő hitelprogram keretében a mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozások, fiatal mezőgazdasági termelők, őstermelők, akár 15 éves lejáratú, kedvezményes kamatozású beruházási hitelt vehetnek igénybe a mezőgazdaság versenyképességét, a piacok megőrzését, az innovációt, a jó minőségű termékek előállítását, az energia és költségtakarékos módszerek alkalmazását, a környezetvédelmet elősegítő beruházásokhoz, továbbá fejlesztési és beruházási tárgyú pályázatokhoz kapcsolódóan.

A 2013. január 28-án életbe lépett módosítás értelmében a Hitelprogram keretében:
• Az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból induló támogatásban nem részesülő induló fiatal gazdák kedvezményes hitelt igényelhetnek maximum 50 millió forint összegben, az AVHGA kezességvállalása mellett, a mezőgazdasági csoportmentességi rendelet alapján legfeljebb 40 000 euró támogatástartalommal, amelyet termőföldvásárláshoz is felhasználhatnak.
• Továbbá a szabad mezőgazdasági de minimis kerettel rendelkező mezőgazdasági termelők is igényelhetnek kedvezményes termőföld-vásárlási hitelt, szintén AVHGA kezességvállalással, maximum 50 millió forint összegben, amely a földárak függvényében 20–50 ha termőföld megvásárlására nyújthat lehetőséget.

A fenti módosításokon túlmenően előkészítés alatt áll az Élelmiszer-ipari Forgóeszköz Hitelprogram, amely az élelmiszer-feldolgozással foglalkozó vállalkozások számára kínál kedvező forgóeszköz-finanszírozási lehetőséget. A hitelprogram keretében felvehető hitelek futamidő, kamatfeltétel, kamattámogatás tekintetében megegyeznének az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram feltételrendszerével.
A mezőgazdasági termelői szerveződések (integráció) ösztönzése érdekében tervezzük továbbá a TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram jogosulti körének (igénybevevői kör) kiterjesztését a zöldség-gyümölcs ágazaton kívüli, minősített elismeréssel rendelkező termelői csoportokra.

Forrás: Agrárium

Szóljon hozzá:

Jelentkezzen be felhasználóként, ha szeretne hozzászólni a témához.

GÉTA Kft.

Csévharaszt, Nyáregyházi út 51.
Tel.: +36 29 493 005
Fax: +36 29 493 537
GPS: É 47 29 156, K 19 44 403
Ügyvezető: Márta Barnabás
E-mail: martabarnabas@gmail.com
Mottónk: "Semmi sem lehetetlen!"

Géta fotóalbum
KERESÉS
Géta cikkajánló
Világpiaci árfolyamok

Szójabab

Szója élő árfolyam

Forrás: www.finviz.com


Búza

Búza élő árfolyam

Forrás: www.finviz.com


Kukorica

Kukorica élő árfolyam

Forrás: www.finviz.com


Ezen információk csupán tájékoztató jellegűek!!!

Géta mini galéria
extruder üzem tisztítórendszerrel full-fat szója monex-45 extruder monex-75 extruderrfej szója extruder üzem extruder alkatrész gyártás
Extruder kategóriák
Extruder archívum
Agroinform közösség