A szárazextruderek gyártása és alkalmazása

Történelmi áttekintés

  • Az 1900-as évek eleje: az első extrudáló berendezés megjelenése
  • 1982: szójabab program kezdete
  • 1986: szójabab termesztés és feldolgozás állami támogatással
  • 1986: extruderek és egyéb hőkezelést alkalmazó berendezések létrehozása
  • 1987: a Monex 75/700 száraz- extruder prototípusának üzembe helyezése
  • 1989: az év végére 12 extrudáló berendezés legyártása
  • 1990- napjainkig: a szójabab termesztés és feldolgozás támogatásának kiszervezése  a szójabab programból

 

Extrudálási módok:

Szárazextrudálás:

– hőkezelés menete: – kizárólag az extruder belsejében

– csupán a nyersanyag nedvességtartalmának átalakításával zajlik a folyamat (hozzáadott víz vagy gőz nélkül)

Nedvesextrudálás:

– hőkezelés menete: – a nyersanyag gőzzel való melegítése -> a nedvességtartalom növekszik

 “Hő és nyomás, semmi más…”

 

A szárazextruder felépítése, részei:

szaraz_extruder_monex

A szárazextruder működésének módja, fő lépések

  1.  Forgó csigasor helyezkedik el egy zárt csőben
  2. A forgó csigasor segítségével a nyersanyag összetörik, majd ezután a réseken átnyomódik
  3. A nyersanyag felmelegszik a súrlódás folytán
  4. A magas gőznyomás a nyersanyag víztartalmából származik
  5. A végtermék nagy nyomással és magas hőmérséklettel hagyja el a csövet a kivezető nyíláson (fúvókán) keresztül

Extrudálásra használt főbb nyersanyagok

Kukorica
Fő cél az extrudálással:
  • a keményítő szerkezetének átalakítása (bontása) sokkal könnyebben emészthető formává
  • mikrobaszám csökkentés
  • Extrudált és darált változata számos állati takarmányban ill. eledelben alkalmazható
Szójabab, fehérjékben gazdag
Fő cél az extrudálással:
  • antinutrítiv összetevők (tripszin inhibitorok) lebontása, melyek az emésztést gátolnák
Repce
• Fő cél az extrudálással:
  • a keserű íz eliminálása
  • erukasav inaktiválás
  • A tehenek extrudált repcével való etetése elősegíti a tejhozamuk növekedését
repce_extrudalt

 

Extrudált termékek előnyei az állati takarmányozásban

Extrudált kukorica:
• Az állatok számára a könnyebb emészthetőséget segíti elő
Felhasználás: kutyatápokban, kutya-kekszekben és sertéstakarmányokban

 

Extrudált szójabab:
• Az állati izomszövet (hús) szerkezetét javítja
Felhasználás: tehén-, marha-,  szárnyas- és haltápokban

 

Extrudált repce:
• Az állati zsírszövet tömörebbé válik
Felhasználás: tehéntápokban

 

Szárazextruder előnyei

– Nincsenek korlátok vagy hátrányok az alkalmazásából eredően!
• Egy lépéses hőkezelés
• Egyszerű berendezés telepítés, ill. elhelyezés
• Csupán áramforrás kell a működtetéséhez
• Egyszerű kezelés, egy fő szükséges a működtetéséhez
• Nem kell a készterméket további szárítás alá vetni
• Alacsony költségekkel járó befektetés
• A késztermék minőségellenőrzésének (QC) végrehajtásához gyorstesztek állnak rendelkezésre

 

Szárazextruder korlátai:

– Villamosenergia igény
– A használatból eredő kopások
– Folyamatos minőségellenőrzést igényel a berendezés

 

A szárazextrudálás technológiája

A gép működési elvének lényege: a szárazextrudálási eljárás során nyomás és súrlódás által hő keletkezik. A hő és a nyomás lehetővé teszi a gépen belül a feldolgozásra kerülő anyagok főzését, extrudálását. Elsősorban szója, kukorica, repce, rizs, rozs, búza feldolgozására, állateledel gyártására kiválóan alkalmas.

Az extrudálás technológiai eljárás:
– módosítja a keményítőket – zselatinizáció – a gabonafélékben a jobb és könnyebb emészthetőség érdekében,
– biztosítja a teljes energiatartalmú szójatermékek készítését a fehérjék károsodása nélkül,
– inaktiválja az antimetabolitokat a szójában és olajos magvakban, illetve az olajos sejtek töreteiben,
– stabilizálja az étkezési olajokat, az állati és növényi eredetű zsírokat,
– hasznosítja az egyéb célokra nem alkalmas állati és növényi melléktermékeket és hulladékokat.

 

Folyamatábránk jól szemlélteti az eljárást:

MONEX_extruder_extrudalasi_folyamatabra

Vélemény, hozzászólás?