A Duna menti országokban fontos szerepe van a fehérjenövényeknek, de a vetésterületük nem elég nagy. Az állattenyésztésben például a takarmányozást szinte kizárólag külföldről behozott szójával oldják meg. Magyarország számos táján kedvezőek az adottságok, de jelenleg csak mintegy 30 ezer hektáron termesztenek szóját, és a szükséglet négyötödét importból fedezik. Középtávon önellátó is lehet az ország, bár ehhez szükséges a régiós együttműködés és egy új, uniós szintű stratégia, amely a hazai lehetőségek jobb kihasználását célozza. A Berlinben, január 19-én aláírt, ún. Duna menti szója nyilatkozathoz Ausztria és Magyarország mellett csatlakozott Bajorország, Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Bosznia-Hercegovina is. A tanácskozáson Czerván György a magyar álláspontot ismertetve hangsúlyozta, hogy a helyi termelés és értékesítés ösztönzésére, illetve a kisgazdaságok támogatására kell koncentrálni. (Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság honlapja.)

Mi a magyar szója feldolgozásában segítjük majd a gazdákat, vállalkozásokat: megbízható szója extruderek gyártásával, minőségi alkatrész ellátással és gyors utángyártással, kiemelkedő szervizháttérrel, – és nem utolsó sorban több, mint 20 éves tapasztalatunkkal, szaktudásunkkal!

Szóljon hozzá:

Jelentkezzen be felhasználóként, ha szeretne hozzászólni a témához.

GÉTA Kft.

Csévharaszt, Nyáregyházi út 51.
Tel.: +36 29 493 005
Fax: +36 29 493 537
GPS: É 47 29 156, K 19 44 403
Ügyvezető: Márta Barnabás
E-mail: martabarnabas@gmail.com
Mottónk: "Semmi sem lehetetlen!"

Géta fotóalbum
KERESÉS
Géta cikkajánló
Világpiaci árfolyamok

Szójabab

Szója élő árfolyam

Forrás: www.finviz.com


Búza

Búza élő árfolyam

Forrás: www.finviz.com


Kukorica

Kukorica élő árfolyam

Forrás: www.finviz.com


Ezen információk csupán tájékoztató jellegűek!!!

Géta mini galéria
full-fat szója monex-45 extruder monex-75 extruder szója extruder üzem traktorhajtású Monex extruder szaraz_kutyatap_gyartogep
Extruder kategóriák
Extruder archívum
Agroinform közösség