A rendezvény programja a Margitsziget ’92 Kft. bemutató és vetőmag-előállító területein a fajták megtekintésével kezdődött. A szójafajtákat április végén vetették el. A hosszantartó nyári hőség az állományokat ugyan megviselte,  de a középérésű fajták még időben megkapták a kellő csapadékot.

A bemutató után szakmai tanácskozás következett. Magyarországon jelenleg 53 szójafajtát termesztenek, ebből 41-et Baranya megyében. Ebből sajnos csak 9-10 fajta szerepe a meghatározó! A szentlőrinci Agromédia Kft. több, mint 400 hektáron végez szója vetőmag-előállítást, mely a bejelentett hazai szaporítás kb. egyhatod részét teszi ki. Hazánkban a szója legnagyobb vetésterülete 66 ezer hektár volt, amitől ma sajnos elég messze vagyunk. Seiwerth Gábor, a Magyar Szója Nonprofit Kft. vezetője szerint a jelenlegi vetésterület a jelenleginek akár többszöröse is lehetne a kedvező ökológia adottságaink miatt. A tagságukat tovább szeretnék bővíteni, és végcélként egy szakmaközi szervezet létrehozását határozták meg.

A növényvédelmi kérdésekről Steiner István, a Sumi Agro Hungary Kft. területi képviselője tartott beszédet. Elmondta, hogy idén a takácsatka okozott sok problémát, és a vegetáció kezdeti időszakában több gyomnövény ellen is szükséges lehet a beavatkozás. A széles hatásspektrumú gyomirtószert a szója vetése utáni, de a kelése előtti időszakban kell kijuttatni.

Forrás: Agrárágazat 2013 – október

Szóljon hozzá:

Jelentkezzen be felhasználóként, ha szeretne hozzászólni a témához.

GÉTA Kft.

Csévharaszt, Nyáregyházi út 51.
Tel.: +36 29 493 005
Fax: +36 29 493 537
GPS: É 47 29 156, K 19 44 403
Ügyvezető: Márta Barnabás
E-mail: martabarnabas@gmail.com
Mottónk: "Semmi sem lehetetlen!"

Géta fotóalbum
KERESÉS
Géta cikkajánló
Világpiaci árfolyamok

Szójabab

Szója élő árfolyam

Forrás: www.finviz.com


Búza

Búza élő árfolyam

Forrás: www.finviz.com


Kukorica

Kukorica élő árfolyam

Forrás: www.finviz.com


Ezen információk csupán tájékoztató jellegűek!!!

Géta mini galéria
Monex extruder fődarabok monex-75 extruder monex-75 extruderrfej pehelydaráló szójafelbontó monex extruder alkatrész gyártás traktorhajtású Monex extruder
Extruder kategóriák
Extruder archívum
Agroinform közösség