Másodvetés: naplóval kiváltható a vetőmagcímke

Úgy tűnik, az irányító hatóság is tisztában van azzal, hogy a gazdák alapvetően ugarral vagy másodvetéssel kívánnak a zöldítési előírásoknak megfelelni, ám másodvetésre alkalmas vetőmagkeverékből az igényekhez képest kevés certifikált tétel van az országban. A 62/2015. (V. 7.) MVH közlemény szerint az ökológiai jelentőségű másodvetésként elszámolni kívánt területen vagy naplót vezet a gazda, vagy minősített szaporítóanyagot használ (bemutatja a szaporítóanyag címkéjét vagy a minősítést igazoló bizonyítványt). A napló itt található.

Szétosztják a közöst: a szántók után az erdők jönnek

Még mintegy 950 ezer hektár szántóföldön kell megszüntetni az osztatlan közös tulajdont. Májusban az érintett gazdák tájékoztató leveleket kapnak az eljárásról – közölte a Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. A nagyszabású projekt végrehajtásához idén 5 milliárd forint áll rendelkezésre. Vas megyében 500 millió forintos pénzügyi keretből 25 ezer hektár sorsát tudták rendezni. Ezek szerint a teljes földrendezéshez csaknem 20 milliárd forintra lesz szükség. Amint a szántóföldek szétosztása befejeződik – a pénzszűke miatt ez reálisan a kormányzati ciklus végére következik be – az erdők következnek.

Szabadkereskedelem: nincs kivel tárgyalni

Az USA-t egyre jobban irritálja, hogy az EU nem képes egységes egészként fellépni a kereskedelmi tárgyalásokon. A génmódosított organizmusok terén biztosan nem. Nem elég, hogy az 58 behozatalra engedélyezett GM-növényből mindössze egyet (MON810) szabad termeszteni a kontinensen, de ezt a tagállamok össze-vissza engedélyezhetik. Sőt, Európa újabban már az élelmiszerek és takarmányalkotók importszabályozása terén is tagállami szuverenitásról beszél. „Ez nem konstruktív hozzáállás a szabadkereskedelmi tárgyalások idején” – állapította meg az USA részéről a tárgyalásokat vezető Michael Froman. Az Unió szabályozási lazasága még a liberalizmus őshazájában is soknak bizonyul.

Forrás: Haszon Agrár hírlevél

Szóljon hozzá:

Jelentkezzen be felhasználóként, ha szeretne hozzászólni a témához.

GÉTA Kft.

Csévharaszt, Nyáregyházi út 51.
Tel.: +36 29 493 005
Fax: +36 29 493 537
GPS: É 47 29 156, K 19 44 403
Ügyvezető: Márta Barnabás
E-mail: martabarnabas@gmail.com
Mottónk: "Semmi sem lehetetlen!"

Géta fotóalbum
KERESÉS
Géta cikkajánló
Világpiaci árfolyamok

Szójabab

Szója élő árfolyam

Forrás: www.finviz.com


Búza

Búza élő árfolyam

Forrás: www.finviz.com


Kukorica

Kukorica élő árfolyam

Forrás: www.finviz.com


Ezen információk csupán tájékoztató jellegűek!!!

Géta mini galéria
extruder üzem tisztítórendszerrel monex-45 extruder Monex szojaextruder alkatrész gyártás pehelydaráló szójafelbontó monex extruder alkatrész gyártás szaraz_kutyatap_gyarto
Extruder kategóriák
Extruder archívum
Agroinform közösség